Kan een schoonmaakbedrijf succesvol zijn?

Ja, u kunt zeker goed geld verdienen met het runnen van uw eigen schoonmaakbedrijf. Dit is echter sterk afhankelijk van uw vermogen om uzelf op de markt te brengen en uw bedrijfsfinanciën te beheren. Veel bedrijfseigenaren verdienen een behoorlijk inkomen, maar kunnen hun uitgaven ook voor laten lopen. Uw medewerkers zijn cruciaal voor uw succes; het is immers de kwaliteit van hun prestaties die bepaalt of uw klanten tevreden zijn.

Zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat ze hun best willen doen. Train ze goed, ga niet micromanagen en behandel ze met respect. Bied bonussen en incentives voor topprestaties, en overweeg extraatjes aan te bieden, zoals hen bedrijfsapparatuur in hun eigen huis laten gebruiken. Vijftig procent van de nieuwe bedrijven faalt in de eerste vijf jaar, volgens de Small Business Association (SBA).

Het slagingspercentage van het schoonmaakbedrijf is echter erg vloeiend en gebaseerd op arbeidsethos en vele andere variabelen. Het gemiddelde schoonmaakbedrijf verliest elk jaar tot 55 procent van zijn klantenbestand door een gebrek aan servicekwaliteit. U bent de bepalende factor als het gaat om het succes van uw schoonmaakbedrijf. Voordat u een schoonmaakbedrijf start, moet u de omgeving onderzoeken om uw doelmarkt en concurrenten te definiëren voor de schoonmaakdiensten die u aanbiedt.

Krijg een kijkje achter de schermen van gevestigde eigenaren van schoonmaakbedrijven die hun tips delen voor het opbouwen van een succesvol schoonmaakbedrijf. Bovendien kunt u schattingen van het schoonmaken van het huis aanbieden aan potentiële klanten nadat u weet hoe lang de klus zal duren. Schoonmaakdiensten zijn meestal een klantenservicebedrijf, dus oefen uw soft skills voordat u een commercieel of residentieel schoonmaakbedrijf start. De goedkoopste en handigste manier om benodigdheden in te slaan, is door te kopen bij een online groothandel in schoonmaakbenodigdheden, zoals The Cleaning Collective.

Barbecue-reiniging is een onderbenutte service in de schoonmaakindustrie die bedrijfseigenaren een gestage inkomstenstroom kan bieden die kan worden opgeschaald naar meerdere werknemers en locaties, naarmate uw klantenbestand groeit. Als je nieuwsgierig bent naar welke reinigingsapparatuur je nodig hebt voor de meeste schoonmaakbedrijven, bekijk dan de gids van Jobber. Werken voor een lokaal commercieel schoonmaakbedrijf geeft je uitstekende ervaring uit de eerste hand als je kantoren wilt schoonmaken. Schoonmaakdiensten voor woningen worden bijvoorbeeld vaak gezien als luxe, en een economische neergang kan van invloed zijn op de bereidheid en het vermogen van uw klanten om te betalen om hun huis te laten schoonmaken.

Als u een druk schoonmaakbedrijf bent met veel klanten bij elkaar in de buurt, kunnen zowel u als de werknemers profiteren van een prestatievergoeding. Hoewel veel schoonmaakbedrijven eenmanszaken zijn, vinden eigenaren vaak dat het helpt om werknemers in schoonmaakteams te laten werken om praktische en op winst gebaseerde redenen. Besteed tijd aan online onderzoek om te zien wat andere schoonmaakbedrijven in uw omgeving te bieden hebben en wat klanten willen. De meeste schoonmaakbedrijven hebben lage kosten vooraf in vergelijking met andere industrieën en door een schoonmaakbedrijf te starten, kunt u snel en met heel weinig kapitaal handelen, zolang u maar hard werkt en toegewijd blijft aan het maken van winst.

In Start Your Own Cleaning Service leggen het personeel van Entrepreneur Press en schrijver Jacquelyn Lynn uit hoe u een winstgevende schoonmaakdienst kunt lanceren, of u nu schoonmaakdiensten, schoonmaakdiensten, tapijt- en stofferingreiniging en meer wilt aanbieden.