Waarom een schoonmaakbedrijf starten?

Zodra u een bedrijfsidee heeft voor uw schoonmaakbedrijf, kunt u stappen ondernemen om gevestigd te worden. Een goede plek om te beginnen is door branchecertificeringen te behalen die uw capaciteiten aantonen. De American House Cleaners Association biedt certificeringscursussen voor schoonmakers. Hoewel we allemaal de basisprincipes van schoonmaken kennen, wordt van u (of uw personeel) verwacht dat u (of uw personeel) weet hoe u verschillende oppervlakken en vlekken op de meest effectieve manier kunt reinigen.

Gecertificeerd worden is een goede manier om uw schoonmaakvaardigheden te verbeteren en vertrouwen op te bouwen bij uw klanten. Hoewel je het er misschien niet mee eens bent, vinden de meeste mensen het schoonmaken van hun huis stressvol en zelfs pijnlijk. Door een schoonmaakbedrijf te starten, boort u een enorme markt aan met veel klanten. Er zal altijd vraag zijn naar schoonmaakdiensten, waardoor u in bedrijf blijft en het huis van elke klant brandschoon blijft.

Hieronder vindt u een complete gids over hoe u vanaf het begin een schoonmaakbedrijf kunt starten. Als je een schoonmaakbedrijf wilt starten dat een voorsprong heeft op de concurrentie, loont het om met een Unique Selling Proposition of USP te komen. Ongeacht uw niche, uw bedrijf heeft een minimale hoeveelheid van bepaalde reinigings- en veiligheidsuitrusting nodig om aan de slag te kunnen. Het starten van een solo-schoonmaakbedrijf is in het begin goedkoper, maar kan moeilijker te schalen zijn naarmate het bedrijf groeit.

Als commerciële schoonmaakster kunt u zich specialiseren in het schoonmaken van scholen en het gebruik van reinigingsmaterialen die gecertificeerd zijn om veilig te zijn voor kinderen. Schoonmaakdiensten zijn meestal een klantenservicebedrijf, dus oefen uw soft skills voordat u een commercieel of residentieel schoonmaakbedrijf start. Probeer samen te werken met een verzekeringsagent die eerdere ervaring heeft met het schrijven van polissen voor schoonmaakbedrijven. Hoewel veel schoonmaakbedrijven eenmanszaken zijn, vinden eigenaren vaak dat het helpt om werknemers in schoonmaakteams te laten werken om praktische en op winst gebaseerde redenen.

Denk na over de soorten materialen en reinigingsproducten die u nodig hebt voor het schoonmaken van huizen en bedrijven van klanten. Als u een druk schoonmaakbedrijf bent met veel klanten bij elkaar in de buurt, kunnen zowel u als de werknemers profiteren van een prestatievergoeding. Hoewel schoonmaakbedrijven vaak een combinatie van residentiële en commerciële klanten hebben, kan specialisatie u een voorsprong geven op de concurrentie. Alle kosten die uw bedrijf maakt die geen direct gevolg zijn van het schoonmaken van een woning, moeten ook worden gedekt door het tarief dat u in rekening brengt voor het werk dat u doet.

Naast gespecialiseerde reinigingsapparatuur heeft u een grote voorraad schoonmaakmiddelen nodig, zoals bezems, dweilen, ontsmettingsmiddelen, beschermingsmiddelen voor werknemers en nog veel meer. Queen Bee Cleaning Service biedt huisschoonmaak (inclusief Airbnb en verhuisschoonmaak), schoonmaakdiensten, tapijtreiniging en desinfectiediensten van ziekenhuiskwaliteit. Voordat u een schoonmaakbedrijf start, moet u de omgeving onderzoeken om uw doelmarkt en concurrenten te definiëren voor de schoonmaakdiensten die u aanbiedt. Denk bij het plannen en starten van uw schoonmaakbedrijf na hoe u wilt dat het draait, wat uw ambities zijn voor groei en hoe u wilt dat het bedrijf in de rest van uw leven past.