Kunnen schoonmaakbedrijven werken tijdens lockdown?

Het virus dat COVID-19 veroorzaakt, kan op oppervlakken terechtkomen. Het is mogelijk dat mensen besmet raken als ze die oppervlakken aanraken en vervolgens hun neus, mond of ogen aanraken. In de meeste situaties is het risico op infectie door aanraking van een oppervlak laag. De meest betrouwbare manier om infectie van oppervlakken te voorkomen, is door regelmatig handen te wassen met water en zeep of handdesinfecterend middel op alcoholbasis te gebruiken.

Het reinigen en desinfecteren van oppervlakken kan ook het risico op infectie verminderen. Werknemers van Maid to Clean gebruiken schoonmaakproducten die effectief zijn in het afbreken en verwijderen van het COVID-19-virus. Als er meer dan 3 dagen zijn verstreken sinds de persoon die ziek is of bij wie COVID-19 is vastgesteld, in de ruimte is geweest, is er geen extra schoonmaak nodig (behalve reguliere schoonmaakpraktijken). Als u een reguliere service heeft en u wilt dat uw schoonmaak eerder wordt gedaan dan wanneer uw service is gepland, aarzel dan niet om een eenmalige schoonmaak te boeken.

Er is ons verteld dat het schoonmaken voor individuen alleen kan doorgaan als het individu niet zelf kan schoonmaken, vanwege de gezondheids- en veiligheidsimplicaties van het leven in een onreine omgeving. Als de ruimte een gebied met veel verkeer is, of als bepaalde voorwaarden (hierboven vermeld) van toepassing zijn, kunt u ervoor kiezen om naast het schoonmaken vaker schoon te maken of te desinfecteren. Volgens de laatste fase 4 betekent dit dat Maid to Clean alle niet-essentiële schoonmaakdiensten moet annuleren. Dit zou hoogstwaarschijnlijk een regelmatige kantoorschoonmaak inhouden, waarbij Maid to Clean perfect zou zijn om mee te helpen.