Kunnen schoonmaakbedrijven bleekmiddel gebruiken?

In een notendop, bleekmiddel moet op de „verboden” lijst van chemicaliën staan die een Facility Manager niet in zijn gebouw wil hebben. Tegenwoordig zijn er een aantal bleekalternatieven die ziektekiemen reinigen en bestrijden en tegelijkertijd milieuvriendelijk zijn. Klaar om een nieuw commercieel schoonmaakbedrijf in te huren? Bleekmiddel is het goedkoopste en meest voorkomende ontsmettingsmiddel; het bestaat al eeuwen en kan opmerkelijk effectief zijn in het doden van ziektekiemen, bacteriën en virussen. Bleekmiddel wordt echter gemaakt door chloor en bijtende soda (ook bekend als loog) te combineren, die beide op zichzelf zeer krachtige chemicaliën zijn.

Hoewel bleekmiddel nuttig is voor elk reinigingsregime, kan het ook gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Bleekmiddel is een potentieel gevaarlijke chemische stof en is te vinden in veel schoonmaakbenodigdheden, waaronder toiletreinigers, vlekverwijderaars en verwijderaars voor tegelresten. Natriumhypochloriet, het actieve ingrediënt in chloorbleekmiddel, wordt aangetroffen in bleekmiddel voor huishoudelijk gebruik en vele andere ontsmettingsmiddelen. Natriumhypochloriet kan reageren met ammoniak, afvoerreinigers en andere zuren, volgens de gezondheidsafdelingen van de staat Washington en Utah.

Wanneer chloorbleekmiddel wordt gemengd met reinigingsproducten die zuur bevatten, kan dit chloorgas produceren. De reinigingsproductenindustrie is zwak gereguleerd en, schokkend genoeg, veel van de producten die vaak worden gebruikt voor desinfectie en reiniging veroorzaken ernstige nadelige gevolgen voor de gezondheid.